Geen events omwille van Corona, volg onze website voor updates!

  • Pk hero def
Terug naar overzicht

Park Katrol

Theatrale Installatie

Scenograaf Giovanni Vanhoenacker ligt aan de basis van Park Katrol. Voor de realisatie bundelen de Kopergietery, KGbe en Bolwerk de krachten.

In de nazomer van 2017 kloppen Giovanni en de Kopergietery aan bij Bolwerk met de vraag mee te stappen in de creatie van een openluchtvoorstelling. De productie moet klaar zijn tegen de zomer van 2018. Het creatieproces bestaat uit een voorbereidingstraject met labo-workshops door de vormgevers met kinderen/jongeren, een zoektocht naar verhalen en beelden, het uitschrijven van tekstmateriaal en het bouwen van een reusachtige constructie.

Zo gezegd, zo gedaan. En route versterken Michiel Soete (maker en acteur uit Brussel) en Griet Herssens (maakster en textielontwerpster uit Zwevegem) de ploeg.

De première van Park Katrol vindt plaats tijdens de Gentse Feesten in 2018. Daarna speelt de voorstelling ook op Theater aan Zee, C-mine in Genk, het Tweetakt festival in Utrecht en tijdens de Sinksenfeesten.

"Bij Park Katrol mag iedereen mee bouwen aan een gezamenlijk kunstwerk, gemaakt uit recyclagemateriaal. Het eindresultaat is de optelsom van de individuele creaties van het publiek. Met het theatrale bouwpark willen we graag ambachten als hout- of metaalbewerking en het plezier van werken met de handen een ereplaats geven. Park Katrol haalt daarenboven het verdoken artistieke talent in iedere bezoeker naar boven. "
- Giovani Vanhoenacker

  • Pk I def
  • Pk II def

FICHE

Creatieperiode 2017 - 2018
Productie Kopergietery, KGbe & Bolwerk
Concept en realisatie Giovani Vanhoenacker, Griet Herssens, Michiel Soete & Bolwerk
Met steun van Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Pk III def