Geen events omwille van Corona, volg onze website voor updates!

  • Oasis hero def
Terug naar overzicht

Oasis

Relax -en speelconcept

Oasis ontstaat naar aanleiding van de Grote VerLeieding, een feestelijk programma voor de Kortrijkse regio na twintig jaar Leiewerken. Samen met de Stuyverij bedenkt Bolwerk een nagelnieuwe formule voor Sinksen 2015.

Kick-off

De verhuis van het epicentrum van de Sinksenfeesten naar de Leieboorden prikkelt onze fantasie. Samen met de Stuyverij bedenken we een kader dat mee ingevuld wordt door meer dan twintig partners.

We introduceren voor het eerst een camping tijdens het Kortrijkse stadsfeest. We transformeren de terreinen van het Sint-Amandscollege tot een mini-dorp met luxueuze glamping tenten, retro caravans, een mega opblaasbaar zwembad, zotte installaties, een wereldkeuken-restaurant, bizarre acts en de nonkels Luc & Luc die een oogje in het zeil houden.

Het fietspad langs de Leie toveren we een weekend lang om tot een zuiderse ramblas waar artiesten van alle slag hun talent tonen, er is een speaker's corner waar vernieuwende Kortrijkse initiatieven zichzelf in de kijker zetten,... Het is een schot in de roos.

  • Oasis I def
  • Oasis II dees def
  • Oasis III def

"Ook een voltreffer werd camping Oasis, naast het Guldensporencollege aan de Diksmuidekaai. Naast een hapje en een drankje in een gemoedelijke sfeer, kon het jonge volkje zich er ook uitleven in een VW Kever, die voor de gelegenheid omgebouwd was tot... zwembad."

Peter Lanssens, HLN

  • Oasis IIII def
  • Oasis V def

Herneming

In de jaren die volgen experimenteert Bolwerk met het Oasis concept op tal van events. Zo strijkt Oasis bijvoorbeeld in een mini-versie neer in de tuin van hogeschool Howest, hernemen we het Oasis concept tijdens Sinksen 2016 & 2017 telkens op andere locaties in de stad, dit in nauwe samenwerking met het team van Schouwburg Kortrijk.

Sinds 2016 is er jaarlijks een speciale Oasis editie tijdens het Cactusfestival in Brugge. En in 2017 vond OasisWonderweekend plaats in de unieke omgeving van de botanische plantentuin in Meise.

  • Oasis VII def

FICHE

Periode 2015 - ...
Partners De Stuyverij, Schouwburg Kortrijk & Cactusfestival
Foto's © Cramakamarky
Oasis VIII def