Geen events omwille van Corona, volg onze website voor updates!

  • CARPOOL hero def
Terug naar overzicht

Carpool

Paradijselijke Transformatie

Het Carpool idee ontstond tijdens ARTICULATE, een Europees creatieproject voor de publieke ruimte. In dit project creëert Bolwerk samen met de Franse compagnie Les Trois Points de Suspension en tien individuele artiesten uit Nederland, Zwitserland, Engeland en Frankrijk de voorstelling Looking for Paradise. Na het project leeft de Carpool zijn eigen leven. De installatie is te gast op festivals in binnen -en buitenland.

  • CARPOOL II def

In België was de Carpool te beleven in Kortrijk, Gent, Brussel, Antwerpen, Lede, Brugge, Engis,... In Frankrijk deed de Carpool al Cognac, Genève, Nantes, Mulhouse,... aan. In Nederland Deventer en Terschelling tijdens het Oerol festival. Ook de inwoners van Warschau (Polen) en Great Yarmouth (UK) genoten van de hot tub.

  • CARPOOL III def
CARPOOL IIII def

IN DE GAZET

"Baden in een kever. Kinderen genieten van de Carpool." - De Morgen

  • CARPOOL gazet II ok def

Van alle goeie dingen twee...

In 2015 kloppen de mensen van City3 aan. Met hun PeriFeria Festival nodigen ze het publiek uit om de buitenwijken van de Brussels agglomeratie te ontdekken, en in het bijzonder de ruimtelijke eigenaardigheden. Samen met lokale inwoners, buurtorganisaties, designers, onderzoekers en artiesten creëert City3 een opwindend programma van workshops, guided tours, artistieke interventies en op maat bedachte activiteiten.

Voor de editie van 2015 strijkt PeriFeria neer rond Buda, het viaduct van Vilvoorde en de voormalige Renault fabriek. Een fascinerend stadsdeel in het noorden van Brussel. Op aangeven van Pool is Cool, die het gebrek aan publieke zwembaden in Brussel aan de kaak stelt, vraagt City3 Bolwerk om een Renault R4 om te bouwen tot Renaultvation. Bolwerk doet dat samen met de leerlingen van het KTA in Vilvoorde.

  • CARPOOL V def
  • CARPOOL VI def
  • CARPOOL VII def

FICHE

Periode 2015 - ...
Dankzij Articulate - Creative Europe / City3
Foto's © Cramakamarky & Bolwerk